söndag 31 maj 2009

verandapiff


Hej!
Blev uppvaktad med frukost på sängen och paket imorse, min dotter hade gjort ett halsband i skolan i mina älsklingsfärger - vitt & blått - och min goe kille hade köpt vita strumpor....ja, de har full koll på vad mamma gillar för färg!!!!

Försöker piffa till på verandan då jag har lite tid över..det är bara den där soffan som aldrig blir målad..tiden räcker inte riktigt till! Men idag blev i alla fall hyllan på väggen dekorerad :0)

Min sambo & jag har precis suttit ute på verandan och druckit te och pratat i en timme, så avkopplande och mysigt det är....vattenspridaren var igång och vi låtsade att det var en porlande fontän *hihi* och i trädet utanför trädgården satt en gök och gol (gal, gör den det eller vad säger man ???)...

Ha en riktigt härlig vecka!!! Kram åsa

torsdag 28 maj 2009

fint i köket



Hej alla goa!

Den här hörnan på diskbänken ser man direkt då man kommer innanför vår ytterdörr, så jag tycker att det är extra viktigt att den ser mysig ut...här städar jag alltid först (och ibland endast *ler*)
Som ni ser har jag också blivit med pink lemonade från Ica Maxi, ska nog bli riktigt sugen på nåt gott innan jag öppnar den, den är ju så dekorativ att ha framme. Prickiga koppar har jag köpt hos Systrarna Greene och vällingburken hos Lagerhaus.

Förresten, tar gärna tilbaka det där jag skrev senast om att jag gillar alla väder, nu får det ju vara slut på den här blåsten, känner mig helt slut i huvudet efter veckans alla uteaktiviteter...för att inte tala om stackars lilla Maja som kippar efter andan oavsett vilket håll jag kör vagnen på. Håller tummarna för vindstilla helg, eller hur?

nattinatti, åsa

måndag 25 maj 2009

choklad gör dig glad

Hej på er!

Så var det måndag igen, eller ja till och med måndagen är snart slut...dagarna springer förbi! Men åhh vad denna tiden är underbar, denna veckan har barnen en massa roliga aktiviteter med skola & dagis innan det snart är dax för sommarlov; grillkväll, sommarfest, utflykt till stranden för att plocka snäckor....
Våren är så härlig, men när jag säger att jag älskar just våren så suckar min man och säger att jag är den ända han känner som säger så om alla väder & årstider....men visst har olika tider sin charm :0)

Choklad gör mig också glad...jag är nog ganska lätt att roa *hihi*

kram åsa

(chokladen finns att köpa på Lagerhaus..)

lördag 23 maj 2009

Vackra bilder








Hej!
Rum för barn av Judith Wilson är en bok med väldigt vackra bilder (köpt på Ikea). Jag tycker att framsidan är så söt så jag har boken stående framme som en fin detalj i rummet. Att titta på vackra bilder som inspirerar kan jag aldrig få för mycket av, att få drömma mig bort en liten stund, då kopplar jag av!
Kram åsa

tisdag 19 maj 2009

Doft av syren

Vid vår veranda har vi planterat syrenbuskar längs med sidorna
som insynsskydd mot grannarna
Stora vackra klasar av vitt & lila

Doften blandas med härlig lavendel

Det doftar ljuvligt

Ha en riktigt mysig kväll
kram åsa

söndag 17 maj 2009

Vad önskar du av veckan?

fredagsmys

God morgon!!!
Måndag & ny (kort) vecka....Vad önsar ni av denna veckan?
Senaste dagarna har mitt tålamod inte direkt varit på topp....förkylningen, en man som då han inte arbetat länge har kämpat med muren ( är verkligen stolt över honom, han har slitit ute hela helgen i regnvädret & fint blir det) och alla vardagssysslor som ändå måste fungera. Blir alltid stressad när jag inte får ihopa det som jag brukar och har svårt att bryta det negativa i stunden, men igår kväll bestämde jag mig....nu får det varit slut på gnäll och trötta miner, detta ska bli en bra vecka!!! Så gick upp tidigt och dukade fram en mysig "helg-frukost" till familjen innan jag gick upp och väckte de andra..
Så lite som behövs för ett gott humör. Nu kan vi mätta & harmoniska börja vår nya vecka, precis som jag önskade!!!!

Kram åsa

fredag 15 maj 2009

mor & barn sover




Tänk om jag hade kunnat använda mig av den skylten idag.....har åkt på en rejäl förkylning och det hade varit ganska skönt att få krypa ner i sängen igen! Men lite Alvedon funkar bra det också.
Imorgon börjar bygget av muren i vår trädgård. Har precis varit ute och tagit en hemsk bild av hur det ser ut nu, så jag kan visa er lite före & efterbilder senare...Längtar tills jag kan börja med min del av projektet - plantera & piffa!!!!
Tack för alla goa kommentarer & för att ni tittar in till mig lite då & då!!! Ha nu en riktigt härlig helg! Kram åsa

onsdag 13 maj 2009

tekakor

Här har det bakats tekakor och de flesta har redan ätits upp också!! Speciellt poppis var de för Maja som precis upptäckt det goda med bröd. Hon sparkar med fötterna, bankar med händerna i bordet och säger MMMM samtidigt som hon försöker tugga....

Kram åsa


tisdag 12 maj 2009

härligt grönt i stan

Hej!

Idag visar jag bilder på hur härlig natur vi har i vårt bostadsområde trots att vi bor i Sveriges tredje största stad... Vi bor i och för sig i utkanten av staden men det tar oss bara 10 minuter med bil in till centrum. Jag tycker det är så underbart att få ha naturen så nära och få känna lantluften samtidigt som jag gärna vill komma fort in till stan för att shoppa!


Barnens skola ligger alldeles intill ett naturreservat där de ofta har uteundervisning. Här igenom går vi även då vi ska till stora mataffären....

Bäcken rinner precis bredvid våran huslänga och här har vi livliga pinntävlingar

Uppe i Talldungen åt vi vårt mellanmål idag

Gyllene rapsfält


Kram åsa

måndag 11 maj 2009

Stjärnor..





Hej! Hoppas ni har haft en mysig helg. Vi har pysslat en hel del i trädgården och förberett inför muren som ska byggas nästa helg. Då får vi all singelsten också, så jag har planterat små buxbom längs kanterna i rabatterna som sedan ska fyllas med stenen....
I lördagskväll hade jag & min äldsta dotter en tjejkväll på "stan"...shopping (till henne), restaurangbesök och Hannah Montana på bio som avslutning....såå mysigt, bara vi! Det kommer vi nog att glädjas över länge :0)
Sittdynorna kommer från Hemtex. Hade sett dessa turkosa i reklam men hittade dem ingenstans i butikerna här i Malmö. Mamma hittade dem till slut i Lund, kommer att passa bra i min loppissoffa som ska bli målad ..nån gång!
kram åsa

fredag 8 maj 2009

förmiddag....eftermiddag

Så här såg vår ena hörna i tv-rummet ut i förmiddags när jag höll på att städa undan, men så fick jag plötsligt för mig att jag ville ha korgen vit & fick genast med min son på noterna som såg chansen att få kladda med färg....

...ett par timmar senare såg hörnan ut så här och vi blev rätt nöjda båda två !!!
Hann sy en kudde också i all hast. När jag väl får tummarna loss så händer det saker :0)





Gungstolen har jag fått av min mormor. När hon hade den var den svart men när hon fick höra att jag önskade mig en gungstol så målade hon den vit innan jag fick den...
I korgen har vi en massa plädar som åker fram på kvällarna.


Jag önskar er alla en riktigt mysig helg!!!
kramisar från mig

onsdag 6 maj 2009

liten sjukling


Puh, det är inte alltid lätt med sjuka barn! I alla fall inte när sjuklingen är väldigt liten och behöver extra ömhet & värme samtidigt som två andra behöver sitt utrymme och uppmärksamhet..ja då får man känna att man lever *hihi*. Men nu verkar det ha vänt och det ska jag minsann fira med en timmes egentid och nyinköpt inredningstidning...för nu sover de små så gott!!!
Vi ses imorgon, kram åsa

tisdag 5 maj 2009

sött fynd


Hej! Idag har vi vårregn. Jag tycker det är jättemysigt med regn, konstigt nog får jag lite mer energi & lust att städa när jag hör droppandet på fönstrena :0) Får se hur mycket jag får gjort idag, lilltjejen är sjuk i hög feber och vill helst ligga i mammas famn och gosa...och det är ju ännu härligare!!!!
Den här söta lilla pallen köpte jag på loppis för ett tag sedan och den har fått sin plats i vårt badrum. Blev kanske lite trångt för det är inget vidare stort badrum men mysfaktorn är viktigast för mig *ler* ( men inte för min sambo som slår tårna i pallen varje dag han kommer ut ur duschen, får se hur länge jag lyckas behålla den där..)
Önskar er en bra dag!!!!
Kram åsa

lördag 2 maj 2009

minikupor



Hej! Dessa små glaskuporna har tidigare varit hängande ljuslyktor, men jag har inte riktigt hitta någon plats att ha dem på och flera gånger har jag tänkt kasta bort dem. Senast igår, men när jag stod där med dem i handen såg jag de plötsligt från en annan sida *ler*.... och taadaa nu har jag två söta minikupor!!!!
Det är riktig sommarvärme här nere i Skåne och vi tillbringar hela dagarna ute. Idag har vi haft en härlig eftermiddag i skogen med korvgrillning och kojbygge.
Var rädda om er!!!
kram åsa