måndag 29 juni 2009

vattenglädje

Barnen kunde inte vänta.....när bara botten i poolen var fylld hoppade de i det iskalla vattnet. Imorgon fyller vår härlige kille 5 år och han har bjudit in alla släktingar till poolparty...undra hur många som vågar doppa mer än tårna!!!!

Ja, vad tycker jag nu om den stora poolen då???? Vacker, nja det är den ju inte & den stör ju absolut i mitt trädgårdsplanerande...men att se barnens lycka & glädje gör mig så varm om hjärtat att allt det där andra inte alls spelar någon som helst roll!!! Och jag börjar faktiskt bli lite sugen på ett dopp....ibland måste saker bara hända mot ens vilja för att man ska få upp ögonen för nya bra saker :0)

Märkte ni att det blev två inlägg idag, det har ju inte hänt innan. Mest utebilder men det händer ju så mycket vackert i naturen nu och vad härligt det ska bli i kalla vintern när jag kan titta tillbaka på alla sommarinlägg tillsammans med min familj.
Hinner inte lämna så många kommentarer hos er andra just nu men jag tittar in till er nästan varje dag!!!!

Nu ska jag slå in en massa paket....
kram åsa

morgonens skörd


God morgon! Här är morgonens & sommarens första skörd av smultron och röda vinbär som barnen trätt upp på gräs. Det är verkligen en delikatess för dem och även Maja fick smaka på sitt allra första smultron....det verkade ge mersmak!!!!


Ha en härlig dag. Kram åsa

lördag 27 juni 2009

före & på-väg

före mur

efter mur och på väg mot en ogräs-rensad vall
detaljer från bersån
Hej!

Vi har haft strul med uppkopplingen i flera dagar, får man abstinens efter härliga bloggvärlden då eller ?!!!

På vår baksida har vi en hög vall med cykelbana uppe på (gammalt järnvägsspår). Vi får inte sätta plank där uppe vilket gör att alla som är ute på sin promenadrunda ser rakt ner till oss & vad vi har på våra tallrikar. Inte en trädgård man springer ut i bikini i precis :0) Vallen har varit täckt med meterhögt ogräs och det är detta vi kämpar med just nu....

Tujor har satts längst upp, inte mina favoriter men de växer snabbast....och muren har byggts nerevid för att få ett snyggare avslut. Nu dras det upp ogräs och plantering av buskar & blommor väntar...en berså i trädgården har jag fått till med lilablommande "fjärilsbuskar" som ram! Har nog tänkt mig ett vitt stort parasoll som tak....

Ja, nu börjar äntligen baksidan att likna något & jag e så glad......men vad kommer sambon då hem med.....en jättepool som täcker halva tomten!!!!!!!!!!!

Fortsättning följer.....

God natt & kram / åsa

onsdag 24 juni 2009

sommarfrukost


skimrande spindeltråd, alldeles tyst, värmande solstrålar.....
sommaren är här

solhatten på & frukosten intogs i trädgården


Idag blir det ett dopp på friluftsbadet och ikväll ska det köpas pool ( vi är inte riktigt överrens om storleken än :0) Ha det gott i värmen!!!
kram åsa

tisdag 23 juni 2009

en ny jag....

En njutardag har jag haft idag.....

.......tillbringade tre timmar på frisörsalongen, och inte vilken salong som helst...porlande vattenfall inbyggt i väggen, massagestol och ljuv musik.
Och en sprillans ny frisyr....av med den eviga hästsvansen och ut kom jag istället med kort (väldigt kort) sommarslingat hår!!!
En sån underbart skön & välbehövlig förmiddag.

Jättekram mamma för att du tog hand om mina små hjärtan under tiden!!!

Kram åsa

onsdag 17 juni 2009

Är sommaren tillbaks?



Hej!
Vilket härligt väder vi haft idag...ljust, vindstilla & solstrålar som värmde så gott på ryggen!!! Åhh vad jag önskar att sommaren är tillbaka på riktigt denna gången.....

Idag blev vi bjudna på middag hos dotterns kompis då vi skulle hämta henne!! Spontana saker är inte min starka sida :0) men varje gång jag väl varit spontan så känner jag mig så sprudlande glad efteråt...varför ska det då vara så svårt innan ?!

Vi försöker ju att få lite pli på våran trädgård. Längs med sidorna av huset har vi fyllt upp med småsten och några av favoritväxterna...hostor, smultron & buxbom. Tanken är är buxbomarna ska bilda en pyttelåg häck, vi får väl se om jag lyckas ta hand om dem så väl att de trivs hos oss.

Tack alla ni som tittar in till lilla mig, det gör mig så glad!!!!
kram åsa

måndag 15 juni 2009

*tipselitips*




Hej!

Tidigare fick vi åka över till Danmark för att besöka ILVA, men nu har vi ju turen här nere i Malmö att ha fått ett eget & det tar inte många minuter dit.....härligt!!!
I helgen startade de sin rea och då hittade jag de här diskhanddukarna, visst liknar de Green Gates. Jag köpte även den stora korgen som jag tänker fylla med kryddväxter.
Vet ni att Ilva har en shop online oxå? Gå in på www.ilva.se ....massor av fina saker!!!!


Ta hand om er! Kram åsa



onsdag 10 juni 2009

minne


Såg Me and Alice inlägg idag om semesterminne och kom på att jag inte visat min lilla "låda". Stenarna och snäckorna plockade jag i Florida när jag var 18 år. Jag arbetade då som au-pair i Schweiz men tillbringade en månad i Usa med familjen. Dessa minnena från stranden har sen fått följa med mig och ligger nu framme i vårat vardagsrum....
Nu ska här bakas jordgubbstårta & blåsas ballonger inför dotterns skolavslutning imorgon!
Kram åsa

måndag 8 juni 2009

ständig skattjakt



Hej!
Sedan jag började med bloggen går jag på ständig skattjakt...var jag än går så söker jag efter gamla ting att förvandla eller fynd i affärerna.
När vi går i skogen tittar jag efter saker folk kan ha slängt bort, när vi kör bil håller jag utkik efter loppisskyltar...har till och med börjat titta in till grannarnas täppor *hihi*.
Just nu är det en på gatan som har en charmig sliten dörr stående i carporten, men jag är för feg för att fråga om de tänker slänga den eller inte!!!!
Vi har dragit upp vår sandlådan eftersom denhade börjat ruttna och plötsligt idag , mitt i högen med det gamla bråtet, såg jag att en del av locket skulle kunna bli jätteläcker på min veranda efter lite uppfräschning, så så får det bli...vem tror ni suckar här hemma??


Nu ska sakletaren vila hjärnan och sova lite :0)
kram åsa

torsdag 4 juni 2009

Sommarens första ros


sommarens första ros slog ut idag...

...och snart får den små blå-lila grannar som doftar ljuvligt

You will find something
far greater in the woods
than you will find in books. Stones
and trees will teach you
that which you will
never learn from masters.
(St. Bernard)


Må gott!! Kram åsa