
Sydafrikansk kycklinggryta 4port
5 kycklingfileer
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 msk smör
6-8 medelstora potatisar
1 burk krossade tomater
drygt 5 dl vatten
ca 1 tsk salt
kryddor:
4 hela kryddnejlikor
1 kanelstång
1 lagerblad
1 msk curry
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen spiskummin
1 krm chilipeppar
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
kesella-sallad:
250 g kesella
salt
citronsaft
grovriven gul lök
hackad gurka
Dela kycklingen. Skala & skiva lök och vitlök och skär potatisen i ganska stora klyftor. Smält smör i grytan, fräs lök & vitlök i några minuter. Blanda i alla kryddor & låt steka med några minuter. Lägg í kycklingen & vänd i smöret någon minut. Häll på tomat & vatten. Smaksätt med salt. Koka upp & låt småkoka under lock ca 20 min.
Lägg i potatisen , späd ev med lite mer vatten & koka ytterliggare ca 20 min till potatis och kyckling är klara. Ta upp de hela kryddorna.
Servera med kesella-sallad!
Hoppas det smakar!!!!
kram åsa
Å vad smarrigt det lät! Ätermycket kyckling och det är alltid kul att få nya recept! Tackar för det!
SvaraRaderaKram Nettan
TACK GOA DU FÖR DIN FINA KOMMENTAR!!!! Det värmer = )!!!
SvaraRaderaStor kram L-L
Hej!
SvaraRaderaTack för receptet, det låter jättegott:)
Ha en bra dag,
kram Jenny
Satt just och funderade på middag här:) tack för tipset! Jag gillar Leilas magasin, men hade gärna velat ha mer mer fina reportage och kanske mindre annonser. Men jag gillar den även om det inte slår TV-programmet Leila på landet. Hoppas din tidning kommer imorrn lagom till helgen! Kram M
SvaraRaderaDet där lät mumsigt!:-) Ska provas! Medicinlådan har jag köpt på Jakobssons möbler i Odensbacken nära Örebro. De har många märken, typ Bruka, Himla, Lexington osv... Åker dit titt som tätt. Ha det gott, kram Sofia
SvaraRadera